Nieuws 2017

EEN GELUKKIG NIEUWJAAR TOEGEWENST.

December 2017

Donateurs gezocht voor schoolbusje.

De Colegio Asher heeft dringend een schoolbus/minibus nodig voor het vervoer van de kinderen en om inkopen te doen voor de ca 400 leerlingen. De tweedehands Toyota met open laadbak, die nu meer dan 10 jaar oud is, heeft niet alleen grote reparaties nodig, maar kan ook niet meer dienen om de kinderen te vervoeren. Dit jaar heeft de Dominicaanse regering een wet aangenomen die het transport van kinderen in open laadbakken verbiedt. De Dominicaanse Republiek heeft in het Guinness Book of Records de trieste nummer 1 positie van het gevaarlijkst land ter wereld op verkeersgebied.
Wij hopen donateurs te vinden die de aanschaf van de schoolbus/minibus mogelijk maken.

November 2017

welkom op onze nieuwe site

welcome
welcome

Oktober 2017

Reisverslag

Reisverslag september-oktober2017 staat onder Reisverslag.

Augustus 2017

Vouchers

De jaarlijkse vouchers voor de schooluniformen, rugzakjes en leermiddelen zijn weer door de Sosúa Kids Assocation op diverse locaties aan kansarme kinderen uitgedeeld. Michelle Bennett, vanaf het begin betrokken bij de Sosúa Kids, komt ieder jaar speciaal over uit Canada om daarbij te helpen. Sinds 2006 steunt onze Nederlandse stichting deze Association.
vouchers2017Camuvouchers

 

Juli 2017

Colegio Asher 1 van de 25 beste scholen.

Judith heeft, na de uitslag van de recente examens, van het Ministerie van Onderwijs gehoord dat de Colegio Asher behoort tot de 25 beste scholen van de Dominicaanse Republiek. In totaal zijn daar ongeveer 3.500 scholen.
Onze donateurs mogen trots zijn op het feit dat zij daaraan bijgedragen hebben.

Intussen groeit met onze hulp langzaam, maar gestaag, de bibliotheek van de Colegio.

libraryColegioAsher2017

libraryColegioAsher2017

 Juni 2017

Muurschilderingen

Al enige tijd werken de Nederlandse stichting Colour4kids (C4K) en onze stichting in de Dominicaanse Republiek gedeeltelijk samen aan dezelfde projecten, ieder binnen de eigen doelstelling. Het betreft een basisschool in de achterstandswijk Miramar in Puerto Plata en de Colegio Asher in El Batey de la Union.
De C4K brengt kleur in het leven van kansarme kinderen en doet dit onder meer d.m.v. muurschilderingen. Onder leiding van en in samenwerking met Carin Steen, gespecialiseerd in muurschilderingen, heeft de C4K op de school in Puerto Plata en bij de Colegio Asher schitterende muurschilderingen aangebracht. Beide schoolleidingen kozen het thema “Rechten van het kind” en de leerlingen hebben schilderend ook een steentje bijgedragen. Onze projecten hebben hierdoor een prachtig kleurrijk aanzien gekregen.

wallpaintingsColegioAsher2017wallpaintingsColegioAsher2017-2
 wallpaintingsColegioAsher2017      wallpaintingsColegioAsher2017-2

wallpaintingPuertoPlata2017
wallpaintingPuertoPlata2017

 

 April 2017

Regen

Nog steeds heeft het de afgelopen maanden buitengewoon hard geregend. Veel wegen (waaronder die naar Camu) zijn nog steeds niet begaanbaar en het zal niet makkelijk worden om onze spullen daar bij de kinderen te krijgen. Door de verloren gegane oogsten zijn de voedselprijzen erg gestegen, hetgeen de allerarmsten natuurlijk het meest treft.

Colegio Asher

Judith en Roberto van de Colegio Asher zijn heel blij met hun derde dochter, die in maart werd geboren. Judith zal spoedig haar werkzaamheden kunnen hervatten, zodat zij leerlingen naar de examens in juni kan begeleiden.

 

Februari 2017

Webmasters

Onze webmaster Eelco Roos heeft na 10 jaar aangegeven niet langer onze website te onderhouden. Vanzelfsrekend vinden we dat erg jammer, maar we zijn hem heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet en steun aan onze stichting. Een nieuwe webmaster vinden is een zware klus en we zijn dan ook heel blij Robert (www.robidoe. nl) te hebben gevonden die het werk van Eelco wil overnemen. Onder zijn leiding zal een vernieuwde website worden opgestart.